Gastronomia

pintxoEuskal Herriko pintxorik onena, Hondarribiko Gran Sol tabernakoa

2010ean egin legez, Hondarribiko Gran Sol tabernako Bixente eta Mikel Muñoz anaiek irabazi dute Euskal Herriko VIII. Pintxo Txapelketa. Foie grasarekin eta pikillo piperrekin, eta soja saltsa eta modena ozpinez lagundutako bakailao ketuzko pintxoarekin eskuratu dute txapela, finalean beste bederatzi sukaldarirekin lehiatu ostean. Beste sari bat ere eskuratu dute lehiaketa berean Muñoz anaiek, aurten lehenengo aldiz osatu den herritarren epaimahai batek ere beraiena jo baitzuen pintxo onentzat. Lehiaketa nagusira itzulita, bigarren saria Irungo Gaztelumendi-Antxon tabernako Angela Basabe, Felix Manso eta Xabier Izagirrek eskuratu dute, eta hirugarrena, berriz, Remy Escale eta Pascal Etxeberriak, Donibane Lohizuneko Zoko Moko tabernakoek. Epaimahaiak jakinarazi duenez, ez da erabaki erraza izan, “pintxo guztien maila bikaina izan delako”. Bikaintasun hori bertatik bertara ezagutu nahi duenak, badaki nora jo.