Sagardoa

blackJanari lasterra eta txotxa uztartuko ditu AEBetako jatetxe batek

Euskal Herriko sagardotegietako giroa ezagutu ahal izango dute, neurri batean, Ipar Carolinako Durham hirian. Izan ere, Matthew Beason sagardoetan adituak eta John Eisensmith sukaldariak Black Twig izeneko sagardotegia zabaldu zuten martxoaren amaieran. Sagardotegia bai, baina berezi samarra: sagardoa eskainiko dute “kalitatezko janari lasterrarekin uztartuta”, Beasonek EuskalKultura.com atariari azaldu dionez. Hau da, bakailaoa, txuletak, gazta, intxaurrak eta irasagar-gozokia beharrean, hainbat saltxitxa mota, patata frijituak eta antzeko jakiak jan ahal izango dira jatetxean. Hori bai, sagardoa txotxetik edateko aukera ez da faltako. “Nik dakidanez, Euskal Herrian egiten den bezala edalontziak sagardoz betetzeko mahaikoak altxako diren AEBetako lehen jatetxea izango da” zehaztu du aipatu webgunean Beasonek. Duela hamar urte ezagutu zuen berak euskal sagardoa, eta, ordutik, ahal duen gehienetan etortzen da Euskal Herrira bertoko janariez gozatzera. Dena dela, jatetxean ez dituzte soilik Euskal Herriko sagardoak izango, munduko beste hainbat herrialdetakoak ere eskainiko baitituzte: Alemaniakoak, Italiakoak, Frantziakoak, Asturiasekoak (Espainia), Ingalaterrakoak, AEBetakoak bertakoak... Sortuko ote dute “txooootx!” oihukatzeko ingelesezko aldaerarik?