Gastronomia

okinMunduko okinik onenak Hego Koreakoak dira

Ogi onena, Hego Korean egiten dutena. Hala diote, behintzat, Parisen jokatu den Munduko 9. Okintza Txapelketaren emai-tzek. Izan ere, Hego Koreako okin talde batek irabazi zuen lehiaketa. Otsailaren 5etik 9ra Parisen eginiko Europain 2016 okintza eta gozogintza erakusketaren baitan jokatu zuten txapelketa. Denera, nazioarteko hamabi herrialdetako okinek hartu zuten parte, hiru ataletan: baguetteak eta munduko ogiak; opilak; eta lan artistikoak. Hiru ataletan, hurrenez hurren, hiru okin hegokorearrok erdietsi zuten urrezko domina:  Chang-Min Lee, Jong-Ho Kim eta Yong-Joo Parkek. Bigarren postua Taiwango taldeak eskuratu zuen, eta hirugarrena, berriz, Frantziakoak.  Ogi kontuetan munduko txapelketarik garrantzitsuena da hego korearrek irabazitakoa, eta lau urtetik behin jokatzen da. Hortaz, datozen lau urteotan, aintzat hartu beharko dira emaitzak. Dena dela, primerako ogitartekoa jateko ez da derrigorrez Hego Koreara joan beharko. Batetik, okin txapeldunek Frantzian ere badituztelako okindegiak. Bestetik, Euskal Herrian ere ogi on askoak topa daitezkeelako, ezta?